Laget

Göteborg ARFC grundades 2003 och består av både svenskar, australiensare, irländare och andra nationaliteter. Alla, oavsett fysiska beskaffenheten, är välkomna att spela i laget och om vi skulle råka bli för många så startar vi ett till.

Som ett försök att få till fler matcher i Göteborg så startades 2007 två interna lag som döptes efter de två Skansaran i Göteborg. East Lions och West Crowns. Dessa lag möts ett par gånger per säsong för att vi inte skall tappa skärpan mellan seriematcherna.

Har ni några som helst funderingar så är det bara att komma förbi en träning och snacka med oss eller kontakta oss via uppgifterna på kontakt-sidan.


Coach                 Coach/Tränare     Lagkapten
Rob                     Joel Språng           Karl Richard NilssonLagets historia

2002
Allting startade med att en kille fick syn på en ”footy” match i Maj 2002. Redan där blev grundare Martin Språng nyfiken på denna sport. Efter en del detektivarbete visade det sig att det bara fanns ett lag i hela Sverige: Helsingborg Saints. Efter en del mailande till ”Saints” såväl som DAFL så startade en tanke om att dra igång något i GBG så sakteligen gro.

2003
Göteborg Aussie Rules Football Club grundades i januari 2003. En hemsida knåpades ihop och jag hade genom hjälpsamma personer från Skåne kommit i kontakt med Anthony ”Plugger” Perna, som hjälpte till med träning och annat i början.

Naturligtvis var förväntningarna inte alltför höga och vi hade väl räknat med några nya rekryter inom de närmaste månaderna. Så fort snön var borta i mars drog första träningen igång bestående av Martin Språng och Anthony Perna.

Efter att många posters hade hängts upp över stan dök den första killen upp, dessutom hade jag lyckats övertala en kompis att vara med så var vi 4 pers. Så såg det ut under hela april och en bit in i maj. Men då började saker att hända…

Till slut hade alla postrar som hängts upp börjat att betala av sig. Från att vara fyra killar som sprang runt och väntade på någon ny spelare, var vi helt plötsligt 10 personer.

Målet hade varit att få ihop femton personer och det började se mer och mer ut som detta var realistiskt. Under sommaren dök det upp nya spelare (däribland tongivande spelare och stöttepelare såsom Christoffer ”Fagge” Fager, Mattias ”Matte” Fagersson och Joel ”Matera” Språng). Till slut kunde vi räkna antalet nya spelare till runt 20 spelare, några var med någon gång, några var med mer, tyvärr så var alla 20 aldrig med samtidigt.

I augusti började det äntligen att se ut som ett riktigt lag. I september hade vi vår första 7 manna match (intern match med Göteborg). Vi delade upp oss i Blacks och Whites (redan då), en bra match med ett stort antal aussies i alla spelare levde i Göteborg förutom Tomas Bergkvist från Borås. I oktober hade vi en match till, men som bekant så blir det mörkare och mörkare i detta land och svårare att ha träningar på vardagar.

I november bestämdes det att det officiella smeknamnet skulle vara Berserkers. En bärsärk är en osårbar, stark och lite galen karaktär som alltid står upp i en kamp och kämpar in i slutet. Vilket vi alla ansåg som en passande symbol för vårat lag. Detta år såg styrelsen ut som följer:

Kassör: Ed Charsley
Sekreterare: Matt Kelly
Ordförande: Martin Språng

Meriter: Anthony Perna, Martin Språng kommer tvåa i Skåne ligan med spel för Helsingborg West Raptors.

 

2004
Det andra året för varje lag räknas oftast som det tuffaste då risken kan vara stor att allting faller ihop. Ur GARFC synpunkt kan man sammanfatta 2004 som det sämsta året hittills (förhoppningsvis någonsin). Vi förlorade mellan 10-15 av våra spelare, många ”aussies” vände hem, några åkte till andra delar av världen, några jobbade mycket, några tröttnade osv.

Det såg mörkt ut helt enkelt. I princip 75 procent av laget var borta. Så det enda alternativet vara att rekrytera nytt folk igen. Året innan hade vi planerat att skapa vår egen liga och möta något av lagen från Skåne. Men med för få folk kan man inte göra så mycket.

Men vi hade inga planer på att ge upp. Istället började det dyka upp folk i slutet av säsongen och det började se lite ljusare ut igen.

I oktober kom det väldigt goda nyheter från Australien. I två år hade vi skickat ut mail till alla lagen i AFL, VFL, WAFL, SANFL, lite mer än hälften av lagen skickade tillbaka ett svar. Men tyvärr inleddes i princip alla med ordet unfortunately. Alla utom ETT.

Collingwood FC svarade såhär (förkortat, utdrag) ”We would be more than happy to assist you with some training Guernsey and Shorts”. Så i slutet av oktober damp det ner 22 stycken svart-vita tröjor och 16 stycken vita shorts. Collingwood är ett av de största och mest meriterande lagen i Australien och det är med stor glädje vi bär deras tröjor. Speciellt tack till Bree Hitches för all hjälp.

And hey, No worries, mate - we are still here, and we won´t give up! One bad year won´t kill us!

Meriter: David Craddock, Martin Språng, Tomas Bergkvist representerar Sverige mot North London Lions (Sverige vann).

Kassör: Joel Språng
Ordförande: Martin Språng

Nyttig lärdomar från de två första åren:
- Ge aldrig upp
- Rekrytera släkt ”blod är tjockare än vatten”…
- Aussie Rules är den roligaste sporten på jorden.
- DAFL (speciellt Erik K, Ian H, Mark S) och framför allt alla skåningar är ”goa gubbar” de med.

 

2005
År 2004 slutade väldigt positivt med vår kontakt med Collingwood FC. Allting kändes någorlunda positivt inför det nya året. Värt att nämnas är att såväl kassören Ed Charsley som sekreteraren Matt Kelly åkte hem till Australien.

Eftersom rekrytering har varit det största bekymret för Berserkers, började vi leta runt efter olika möjligheter för att öka på spelarantalet.

Som bekant för många footy fans så finns det stora likheter mellan aussie rules och gaelisk fotboll, vi beslöt oss därför att knyta kontakter med Göteborg GAA. På ett möte i februari beslöt vi att ett samarbete skulle genomföras, vi skulle framförallt ha gemensamma träningar, för att se hur det skulle kunna fungera.

När vi alla möttes den första träningsdagen i Slottsskogen, var det framförallt hardcore bärsärkarna som höjde på ögonbrynen, från att nästan vant sig vid en 4-5 pers på träningarna stod det helt plötsligt 20-22 man. Irländare, Australiensare och Svenskar.

Tyvärr så höll inte denna träningsvilja i sig. Istället låg genomsnittet under våren mellan 8-12 personer. Vi var ändå nöjda för att vi äntligen var på rätt väg.  Ju längre året gick, så blev det dock mindre och mindre gemensamma träningar. Trots det, så kom det fler folk på träningarna, lite gamla ansikten dök upp igen och vi var äntligen redo för att föra upp klubben på en ytterligare nivå.

Vad som var speciellt utmärkande för 2005 var att det var året som Berserkers spelade sin första match. Som en förmatch till Skåneligans Grand Final, möttes Helsingborg West Raptors och Göteborg Berserkers.

Utan att egentligen aldrig ligga under en enda gång, vann vi en relativt komfortabel vinst med siffrorna 10.16 (76) v 3.3 (21). 10 mål är bra, men naturligtvis så talar 16 behinds sitt tydliga klarspråk, antingen har killarna synfel eller så är det bara orutin som gör att vi sköt som vi sköt. Men det var framförallt en match som gav mersmak. Det finns helt klart en grund att bygga vidare.

I slutet av året togs många beslut som kommer få sin verkan i 2006.

T.ex.: Ett nytt samarbete med Spartacus Rugby. Spel i South Sweden Regional League.  

Ordförande: Martin Språng
Kassör: Kalle Nilsson
Sekreterare: Joel Språng

Meriter: Vann vår första match. Några Berserkers spelade för Lund Magpies i Skåne Grand Final.

 

2006
Efter årsmötet 2005 hade vi ett tydligt fokus på vidareutveckling av klubben och sporten i Västra Götaland. Ett nytt samarbete med Partilles rugbystoltheter: Spartacus, innebar att vi skulle spela matcher samma dag för att öka intresset för båda sporter.

Vi hade äntligen fått ihop tillräckligt mycket stabilitet för att kunna spela matcher på en mer regelbunden basis, vilket är ett stort och viktigt steg framåt för klubben.

Förhoppningar fanns även om att utöka samarbetet med Göteborg GAA, dock blev det inte riktigt så, utan det blev inget mer samarbete med Göteborg GAA då de inte hade någon större verksamhet överhuvudtaget.

Den stora nyheten var att det startades upp en Regional serie (South Sweden Regional League) innehållandes tre lag: Port Malmö Maulers, Landskrona Bulldozers och Göteborg Berserkers. Redan från början visste vi att det skulle bli tufft för oss. Vi hade i och för sig vunnit mot Helsingborg West Raptors året innan, så vi såg oss inte som uträknade.

Vi kom igång med rekryteringen och vi hade inte ett sådant stort bortafall av spelare som har skett tidigare åren. En ny tongivande australiensare Danny Nugent kom från Canberra redan i februari, rakt in i en av de kallaste och längsta vintrarna i Sveriges historia.

Inför första matchen hade vi tyvärr lite problem med att få ihop tillräckligt spelare, en hel del var skadade osv. I vilket fall som helst, 13 pers åkte ned till Malmö, förhoppningen hade vart att åka ned med 15-16 spelare, men det är inte mycket att göra åt.
Matchen gick förhållandevis bra, med mer rutin hade vi verkligen kunnat hota Landskrona mer. Kan man inte utnyttja den starka vinden, blir det väldigt svårt under sådana väderförhållanden. Så det började med en förlust, men vi skulle få revansch...

Revanschen skulle komma redan i nästa match. Laget startades 2003 men det var först 2006 som vi hade vår riktiga första officiella hemmamatch. Det känns rätt kul att första matchen på hemmaplan slutade i en vinst. Dagen till ära ställde 17 spelare upp för att möta Bulldozers. Dessutom fick vi måldomare hjälp ända från Jönköping (Anna Karlsson).
Samtidigt som precis innan första uppkastet kom även Anthony "Plugger" Perna och hjälpte till som måldomare. Eftersom vi spelade på en rugbyplan (vilket är kortare än en aussie rules plan), så påverkar ju detta spelet en del, vilket medförde en stor kamp om mittfältet. Göteborgs största dagstidning GP var där och gjorde ett reportage om klubben och sporten och tog en hel del snygga bilder, varav en del finns publicerade på hemsidan.

Nästa match var Scania Cup vilket inte blev någon succé. Problemet var främst att eftersom cupen är schemalagd i juli är det många som har semester vilket medförde att ca 10-15 spelare inte kunde vara med och spela den cupen.

Vilket gjorde att vi endast kunde skicka ner en 10-manna trupp, vilket är alldeles för lite för att klara av att spela 4-5 matcher på en dag. Vi kämpade dock väl och i de första matcherna kände vi att vi hade goda chanser. Men ju fler matcher desto tröttare blir man. I slutet orkade vi
helt enkelt inte.

Avslutningsvis mötte vi Port Malmö i september. En bra match som vi tyvärr förlorade.

Också värt att nämnas är att Kassör-Kalle åkte över och jobbade på Yale University. Under sin vistelse i USA spelade han ett par matcher i New Yorks Metro League för River Rats. Göteborg Berserkers fick även utökat sitt antal spelare som har fått representera Sverige.

Tidigare har David Craddock, Thomas Bergkvist och Martin Språng representerat de blågula färgerna. Nu har numera Kalle Nilsson, Janne Nilsson, Christoffer Fager, Mattias Fagersson och Joel Språng även spelat för Sverige. Detta kan ha medfört någon form av rekord, då Kalle och Janne är bröder såväl som Martin och Joel. Mattias och Christoffer är visserligen inte bröder men väl kusiner.

Speciella tack måste riktas till Danny Nugent och James Mackenzie för all deras hjälp.

Alla i laget har kämpat på bra och det är med spänning vi väntar på nästa säsong!

Ordförande: Martin Språng
Kassör: Kalle Nilsson
Sekreterare: Joel Språng

 

2007
Inför 2007 kändes det som det verkligen skulle lossna. 2006 fick vi mer stabilitet och under 2007 blev detta än starkare. Som vanligt åkte några av våra spelare från Australien hem, bl.a. Danny Nugent och James Mackenzie.

Men som vanligt kom det ett nytt gäng australiensare sugna på att spela. Denna gång var det dock lite speciellt för det kom 2 spelare från Australien som tidigare spelat med oss under premiärsäsongen 2003 nämligen David Preston & Matt Johnston. Mycket har ju hänt sen Matt o Dave var med under vår första säsong och det var bara en handfull välbekanta ansikten sen 2003.

Första matchen för säsongen var emot det senaste tillskottet i Aussie rules Sverige; Karlstad Dragons. Det var ett prestigeladdat möte då Joel Språng sekreterare i GARFC hade börjat studera i Karlstad och hade varit med att starta Dragons. Berserkers var ju definitivt förhandsfavoriter mot ett Karlstad med 2 aussies och ett gäng killar som bara tränat i 1-2 månader. Dragons stod upp bra men Berserkers ledning var aldrig hotad och vi vann rätt komfortabelt, vår nästa match mot Dragons skulle däremot visa sig vara betydligt tuffare.

Nytt för i år var att det skapades en ny regional liga med Skåne Griffins, Stockholm Dynamite och Göteborg Berserkers.

Första matchen var på bortaplan i Landskrona mot Skåne Griffins. Skåne var tippade som favoriter. Det bestämdes att vi skulle spela 18 manna bara en halvtimme innan matchstart. Berserkers kom dit med 20 spelare och vi förväntade oss 16 manna med en komfortabel avbytarbänk på 4 pers, istället hade vi 2 avbytare mot ett Skåne som ställde upp med 27 pers och följaktligen en avbytarbänk på 9 spelare.

Men det var bara att bita ihop. Berserkers brukar spela bäst som underdogs. Efter en jämn och trevande första period började spelet lossna, dessutom hade vi vinden i ryggen och började anfalla, 40 poäng mot 1 poäng för Skåne gjorde att vi hade en rätt bra ledning inför 3e period. Skåne hämtade upp en hel del i 3e med vinden i ryggen, men inför 4 perioden startade en ursinnig urladdning av poäng, faktum är att vi gjorde fler poäng i sista perioden än vad Skåne gjorde under hela matchen. Målen flög in från alla möjliga konstiga vinklar. Det var en skön hemresa från den matchen.

Våra förhoppningar har alltid varit att kunna rekrytera tillräckligt med spelare för att kunna starta en egen liga. Detta tar tid så istället lade vi fokus på att starta två lag East och West. Basen för denna geografiska uppdelning äro de två befästningsverk som finns i Göteborg, Skansen Krona (West) och Skansen Lejon (East). Vi hann bara med en match under 2007 vilket förhoppningsvis kan ligga till grund för betydligt fler matcher under 2008.

Matchen var lite ojämn från början, med lite byten blev den tyvärr ojämn åt andra hållet, men det var en kul match, med bättre planering och bättre organisering kommer detta att bli något väldigt bra.

Stockholm Dynamite kom på besök. Göteborg vs Stockholm matcher brukar alltid vara extra laddade oavsett vilken sport man spelar. Det är mycket prestigemöte i att tvåla till 08or. Dock var det vi i Göteborg som fick oss en läxa. Ett pinsamt trögstartat Berserkers blev utspelat under inledningen av matchen. Mot ett välspelande Stockholm med ett par killar borta och lite mindre aussies än Dynamite var det alltför tufft. Dynamite spelade bra footy och hittade varandra med sina passningar. Till skillnad från Berserkers som mest stod och tittade på.

Vad som dock gjorde denna dag bättre var att killar från Dragons och Diggers också var nere i Göteborg och spelade en match och att dom flesta sen gick och tog ett par öl inne i stan. Så det blev en rätt kul fest!

Dagen efter var det möte med alla klubbar i Sverige. Lite historiskt var det när det Svenska Australiska Fotbolls Förbundet grundades. Varje klubb har varsin representant i förbundet, och för Berserkers valdes Joel Språng.

Sista matchen för säsongen var mot ett revanschsuget Karlstad Dragons. Joel Språng hade flyttat hem till Götet igen och dundrade in 4 mål på sina gamla lagkamrater. Vinden blåste som vanligt och Dragons var grymt taggade mot samma segstartade Göteborg som fick stryk av Stockholm.

1 poäng för Berserkers under första perioden säger en hel del vilket tryck Karlstad hade. Efter ett rytande från coachen under paus snacket så var det ett helt annat Berserkers som kom ut i andra perioden. Nu med vinden i ryggen och en helt annan skärpa minskas Karlstads ledning ner till 2 poäng.

Efter lite peppning vid halvtid var det dags att gå ut och kämpa sig igenom motvinden. Vi började äntligen få övertaget, men Dragons kämpade på väl, dock fick vi in ett par mål mer än vad Karlstad gjorde. Även om matchen fortfarande var vidöppen inför sista perioden var det Berserkers som hade ledningen, medvinden och lite bättre ork och målen började rulla in. En bra avslutning på säsongen och stora förväntningar inför nästa säsong.

Ordförande: Martin Språng
Kassör: Kalle Nilsson 


2008 - ett mästerskapsår

Efter fem år som klubb gjorde Berserkers sin första säsong i den nystartade ligan med Karlstad Dragons och Falun Diggers. En intressant liga där borta matcherna är avgörande då lagen inte kunde ställa upp med samma lag som på hemmaplan. Göteborg vann första matchen mot Falun, förlorade mot Karlstad upp i Värmland men vann mot Karlstad på hemmaplan i Göteborg. Dessvärre fick Berserkers stora problem med att få ihop ett lag till bortamatchen mot Falun, matchen blev dessvärre inställd. 

2008 var även då den första svenska cupen (VB-cup) avgjordes i Karlstad. Göteborg skickade upp ett taggat lag med siktet på topp 3 placering. Dessvärre blev det ingen topp 3 placering utan istället blev det ett par förluster men en vinst mot Falun. Cupen i huvudtaget var väldigt spännande och Solna kunde till slut ta hem segern.

Årets händelse var att Sverige för första gången skickade ett landslag till Australien för att spela International cup i augusti 2008. Från Göteborg ingick Christoffer Fager, Mattias Fagersson, Janne Nilsson, Kalle Nilsson och Joel Språng. Sverige fick en svår lottning med Irland, Canada och Finland i sin grupp. Målet var att minst komma tvåa i gruppen. Första matchen var mot starka Irland. Här öppnande Sverige starkt och efter bara ett par minuter kunde Janne Nilsson kicka in Sveriges första mål någonsin i International cup. Detta blev dock Sveriges enda mål mot Irland och Sverige förlorade stort i sin premiärmatch (84-6), Janne blev utnämnd till en utav Sveriges bästa spelare. Nästa match var mot Canada vilket många trodde skulle bli en lättare match. Men icke, Sverige åkte på stordäng här med, 108-7 slutade matchen till Canada. Janne blev också här utnämnd till en utav Sveriges bästa spelare. Sista matchen i gruppen spelades mot Finland (som Sverige besegrade säkert i en träningsmatch i Stockholm under sommaren). Denna match spelades i ett ruggigt kallt Warrnambool öster om Melbourne. Matchen  blev betydligt jämnare en träningsmatchen hemma i Sverige, men Elks kunde faktiskt ta sin första och enda seger i International Cup 2008. Slutresultat blev 43-14 och Joel Språng blev utnämnd till en utav matchens lirare. Sverige gick sedan vidare mot ett C-slutspel mot Samao och Danmark. Där matchen mot Samao blev en riktigt tuff match med flera hårda smällar. Dock förlorade Sverige men det var en riktigt jämn match och med lite flyt kunde Sverige ha vunnit. Slutresultat blev 50-26 och Christoffer Fager kunde kicka två mål. Mot Danmark blev det en brakförlust då många ur det svenska laget var helt slutkörda. Fyra matcher med lite vila emellan hade gjort sitt på svenskarna. Danmark kunde vinna med hela 103-2! Sverige gjorde inte ett enda mål! Dock blev Kalle Nilsson och Joel Språng utnämnda till Sveriges bästa spelare i denna match. 

International Cup var en grymt spännande upplevelse och höjdpunkter förrutom de matcher vi spelade var, träningen med Richmond Tigers spelare, ärovarvet inne på ett fullsatt Telstra Dome och Buddy Franklins 100e mål på en säsong och mycket, mycket annat!


Landslagsspelare: Christoffer Fager, Mattias Fagersson, Janne Nilsson, Kalle Nilsson och Joel Språng

Ordförande: Martin Språng

Kassör: Kalle Nilsson

Sekreterare: Joel Språng

AFL Sweden representant: Joel Språng


2009 - ett mellanår

AFL Sweden West ligan som startades under 2008 lades på is under 2009. Detta på grund av att resan upp till Falun blev allt för lång. Däremot matcher mot Karlstad Dragons eller Eagles som de döpte om sig till under 2009 fortsatte. Dessa två matcher var riktigt spännande och Karlstad hade tränat ihop sig till ett riktigt sammansvetsat lag. Som vanligt var det hemmaplan som avgjorde vilket lag som vann. Karlstad vann på sin hemmaarena ute på Orrholmen i centrala Karlstad med 96-46. Men hemma i Göteborg gick det betydligt bättre och Berserkers kunde vinna med hela 106-47 (läs mer om matchen här).

Eftersom AFL Sweden West ligan lades på is satsade Berserkers på att spela flera matcher mellan Göteborg East och West. Tre matcher under året spelades. Täta och intensiva matcher med mycket känslor. Båda lagen ville ju visa att de är bäst i Göteborg. West vann dock två av de tre matcherna och kunde kalla sig bäst i Göteborg under 2009.

Svenska cupen avgjordes under 2009 i Falun. Dessvärre kunde inte Berserkers ställa upp. Men cupen skall ha var en stor succé (läs mer här) och Solna tog hem titeln även detta år.

Under året gjorde även Kalle och Joel med flera olika besök på skolor i Göteborgsområdet. Allt för att visa upp sporten och kanske få med sig nya spelare till laget. Vi fick till och med vara med under en friluftsdag uppe i Skatås. Där fick vi visa upp sporten för flera hundra nyfikna gymnasieelever. 

Klubben satsade även mer på det social planet under 2009. Vi såg matcher på puben The Queen och det anordnades ett försök till en sommargrillfest. Dock var det eldningsförbud i Slottskogen när festen skulle vara så istället blev det lite fotboll och brännboll i parken. Detta är något som Berserkers kommer att satsa mera på under 2010.

Sista helgen i september avgörs ju AFL Grand Final därför spelades en match mellan Berserkers och Helsingborg Saints. Helsingborg kom upp till Göteborg och gav Berserkers en lektion i hur man spelar footy. Efter att de har förlorat varje match i DAFL-ligan så var de oerhört taggade på att slå Göteborg i en 9-manna match. Vilket de också gjorde med hela 167-66. Efter denna målrika match såg vi tillsammans på AFL Grand Final. En härlig dag!

Landslaget spelade match mot Norge, i en match som kommer gå till historien för att det regna konstant under hela matchen och att det var svinkallt. Då Sverige ställde upp med ett lag med mycket nybörjare samt coacher som spelade samtidigt (Joel Språng och Johan Lantz) blev det inte så bra för Sverige som det kunde bli. Norge vann en tät och jämnspelad match, 61-30. Christoffer blev bästa målskytt från Göteborg med 2 mål.

För första gången delades också ett pris ut för årets mest värdefulla spelare, detta ärofyllda pris vann Christoffer Fager.


Landslagsspelare: Joel Språng, Johan Orrebäck, Oliver Sieberlich, Janne Nilsson, Christoffer Fager och Mattias Språng.

Årets mest värdefulla spelare: Christoffer Fager

Ordförande: Martin Språng

Kassör: Kalle Nilsson

Sekreterare: Joel Språng

AFL Sweden representant: Joel Språng


2010 - ett spännande år med flertalet härliga segrar

Året startade den 10 januari med inomhusträning i Hvitfeldtskas gympasal. Här blandades teknikträning med riktigt svettiga konditionspass.

Den 26 januari, Australia Day, körde Berserkers en halvtidsshow i basketmatchen mellan Gothia basket och Uppsala. Fullsatta läktare fick vara med om ett taggat Göteborgs lag som visade upp sköna kickar och fina marks.  Två personer fick också komma ner och testa på och kicka mål från 20 meter. Detta klarade de galant och flera spelare blev avundsjuka på tekniken som dessa naturbegåvningar visade. En lyckad och rolig kväll för laget.

För första gången arrangerades AFL Sweden inomhuscup i Jönköping. Göteborg ställde upp med två lag då det bara krävs fem man på plan. Vi delade helt enkelt upp oss i de klassiska Göteborgslagen East Lions och West Crowns. Båda lagen spelade okej men det var West laget som imponerade mest. Malmö vann cupen och på en viktig andra plats kom West Crowns och lejonen hamnade dock på jumboplats.

Inomhusträningen fortsatte ända fram tills april, då utomhussäsongen startade med Göteborgs första BBQ efter träningen. Hela 16 man dök upp på årets första utomhusträning, 14 april, som avslutades med korv och bröd. En riktigt bra start på året.

Första matchen spelades mot Helsingborg Saints nere i Skåne den 24 april. Dessvärre åkte vi på en riktig brakförlust, 111-22. Vi gjorde dock en bättre match än vad slutresultatet visar, dock visade Helsingborg att de är betydligt bättre än oss på att lira footy på fullskalig plan. Deras rutin i med att de spelar i DAFL visade sig tydligt. Flera spelare tog på sig Berserkers tröjan för första gången. Jamie Anderson, Jeff Beven och Fabian Uddén visade alla att de vill bära Göteborgs gyllene tröja. Vi fick även hjälp av fyra Karlstadsspelare.  Bäste spelare för Göteborg blev Mattias Fagersson.

Den 15 maj åkte flertalet göteborgare upp till Stockholm för att spela med landslaget mot ett AFL Sweden rest of the world lag som uttagning inför European Cup 2010. Joel Språng, Janne Nilsson och Christoffer Fager spelade för Sverige medan Oliver Sieberlich spelade för ”ROW-laget”. Matchen blev välspelad och väldigt jämn, 11.5.71 – 8.7.55 för Sverige. Joel och Christoffer kickade varsitt mål.

2010 startades också en ny liga, AFL Sweden West, med Karlstad, Oslo och Göteborg.

 

sve cup

west ligan – oslo hemma o borta, karlstad borta (regn…),

EC2010 brons!!

East vs West matcher

Härliga social event – bbq första träningen 18 pers

Hjälpa hbg

GF match + breakie

 

Årets mest värdefulla spelare: Travis Lunt

Årets rookie: Lars Westlund

Språngs medaljen: Jamie Andersson och Jeff Beven

Tränare: Rob Dove

Lagkapten: Kalle Nilsson

Landslagsspelare: Christoffer Fager, Mattias Fagersson, Janne Nilsson, Kalle Nilsson, Joel Språng och Oliver Sieberlich (Tyskland)

ordförande: Martin Språng

kassör: Kalle Nilsson

sekreterare: Joel Språng

AFL Sweden representant: Joel Språng